Σχετικά με τη Lain Enantia

1

Θεωρώντας την τέχνη, ως την μορφή της φετιχοποιημενης δημιουργίας και έκφρασης μας αφήνει παγερά αδιάφορους και αδιάφορες να ασχοληθούμε με οποιοδήποτε θέμα που έχει να κάνει με την πρώτη. Θεωρούμε την έκφραση και την δημιουργία αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης δραστηριότητας όποτε ο διαχωρισμός τέχνης και καθημερινότητας είναι ως επί το πλείστον ψευδής.

2

Γνωρίζοντας ότι έχει γίνει μια ολόκληρη μπίζνα σε αυτόν το τομέα ,θεωρούμε ότι σε αυτόν, έχει μαζευτεί οποιοδήποτε σάπιο υπάρχει σε μια ηδη σάπια κοινωνία. Η ευδαιμονία τους, βρωμάει πλαστικό και σιλικόνη και εμείς δε θέλουμε να είμαστε κομμάτι τους. Όποτε δεν έχουμε καμία σχέση με αντίτιμα, διαφημίσεις και οτιδήποτε άλλο χαλάσει την αισθητική μας

3

Γνωρίζοντας ότι έχει γίνει mainstream διάφοροι καλλιτεχνίσκοι να το παίζουν αντί-τέχνη (βγάζοντας και το ανάλογο αντίτιμο βεβαία) αναγνωρίζουμε κάποια αντίφαση, αλλά και εμείς μέρος αυτής της κοινωνίας είμαστε, όποτε έχουμε και τα εργαλεία που μας αναλογούν. Δε είναι διόλου τυχαίο ότι επιθυμούμε τη συνολική πολιτισμική ανατροπή. Εκτός όλων των άλλων, θεωρούμε ότι η σημερινή πολιτισμική συνθήκη βλάπτει την ύπαρξη μας αλλά και την αισθητική μας.

4

Λέγοντας αισθητική δεν εννοούμε το αστικό έκτρωμα και μόρφωμα του σύγχρονου τρόπου αντίληψης ο όποιος οδηγεί σε μια αποστειρωμένη εποπτεία του είναι αλλά τo συνολικό τρόπο να αντιλαμβάνεσαι το κόσμο και πως αυτός θέλεις να είναι. Η αισθητική έχει να κάνει τόσο με τη μορφή όσο και με το περιεχόμενο. Όταν εκλείπει ο ένας από τους δυο ορούς τότε η αισθητική είναι απλώς ευνουχισμένη.

5

Δε ξερουμε πως θα είναι η δημιουργία και η έκφραση σε μια αταξική κοινωνία ούτε αν η «τέχνη» εκλείψει. Σημασία έχει πως στο τώρα να βρούμε τρόπους και μεθόδους ώστε να αποκαλύψουμε νέους διόδους ώστε να γεφυρώσουμε ξανά το χάσμα θεωρία –πράξη-αισθητική. Και αυτό δεν γίνεται μόνο με λουλούδια..

6

Η lain δε διεκδικεί καμία δάφνη πρωτοπορίας ή τέχνης. Δε μπορεί και δε θέλει κιόλας. Η lain είναι προσωπική κατάθεση πραγμάτων. Δε μιλά στο όνομα άλλων. Ομιλεί μόνο στο όνομα της και σε ότι θεώρει αυτή ότι εκφράζει.